standard-title Afstaande oren

Afstaande oren

Eenvoudige operatie voor afstaande oren

Afstaande oren, vaak “flaporen” genoemd komen veel voor. Dit is een “aangeboren” vorm van de oorschelp. Deze verandert niet spontaan.

Bij kleinere kinderen zijn afstaande oren dikwijls aanleiding tot plagerijen door andere kinderen. Maar ook volwassenen kunnen zich hoogst ongelukkig voelen door het bezit van opvallende, niet goed door het haar te bedekken, afstaande oren.

Afstaande oren kunnen met een eenvoudige operatie gecorrigeerd worden.

 

Our Surgery Hours

Monday 8:00 am - 2:30 pm Tuesday 8:00 am - 4:00 pm / routine checkups Wednesday 9:00 am - 6:00 pm Thursday 1:00 pm - 4:00 pm / orders only Friday individual care
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Maecenas nibh ligula, rhoncus id lobortis quis.

DON’T WAIT AND VISIT OUR DOCTOR FOR CHECKUP

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, uis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse llum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

  • LOREM IPSUM DOLOR SIT AMET
  • DUIS AUTE IRURE DOLOR IN REPREHENDERIT IN VOLUPTATE
  • NEQUE PORRO QUISQUAM EST QUI DOLOREM

Grotere of stevige borsten geven terug zelfvertrouwen

Vele vrouwen hebben het probleem van te kleine borsten. Dit wordt als onesthetisch of onvrouwelijk ervaren.

De chirurg zal zoveel mogelijk trachten rekening te houden met de wensen van de patiënt wat de grootte en de vorm betreft.

Het model wordt bepaald door de oorspronkelijke vorm van de borst en borstkas.

Door de spanning en de zwelling die na de operatie in de weefsels optreedt, verandert het model nog minstens gedurende de eerste 6 à 12 weken na de operatie.

Borstverkleining geeft meer levenskwaliteit

Veel vrouwen worstelen met het probleem van te zware of hangende borsten.

Door het gewicht van de borsten kunnen klachten ontstaan, zoals pijn in de rug of schouders. Vaak hebben zij hierdoor een slechte lichaamshouding.

Bij borsten die niet echt te groot zijn, doch sterk doorhangen wordt dit ook vaak als storend ervaren.

De chirurg zal zoveel mogelijk trachten rekening te houden met de wensen van
de patiënte wat betreft vorm en grootte.

Dit wordt echter ook bepaald door de oorspronkelijke vorm van de borsten en de borstkas.

Door de spanning en zwelling die na de operatie in de weefsels optreedt, veranderd het model nog gedurende de eerste 6 à 12 weken na de operatie.

BoNT (Botuline Neurotoxine) DOET RIMPELS VERMINDEREN

Veel van de rimpeltjes in het gezicht worden veroorzaakt door samentrekken van de aangezichtsspieren die vlak onder de huid liggen.

Iedere keer als men lacht, boos kijkt of fronst duwt die spier de huid in een rimpel. Bij veel mensen blijven deze rimpels zichtbaar ook als ze niet lachen of fronsen. Aan deze rimpeltjes kan men iets doen met een BoNT (Botuline Neurotoxine) behandeling.

BoNT (Botuline Neurotoxine) is een injectievloeistof die activiteit van spieren vermindert. Het effect van een BoNT behandeling is niet blijvend. Na enkele maanden heeft het lichaam een nieuw zenuwuiteinde gemaakt waardoor de door BoNT veroorzaakte blokkade opgeheven is en de spieren weer kunnen samentrekken.

Rimpels in het gezicht die veroorzaakt worden door activiteit van spieren, zoals fronsrimpels of de horizontale lijnen op het voorhoofd kunnen behandeld worden met BoNT (Botuline Neurotoxine). Inspuiten van BoNT zorgt ervoor dat de spieren zich ontspannen, zo kan de huid zich herstellen en zullen de rimpels langzaam verdwijnen.

Veroudering van de huid terugdraaien

Het verouderingsproces van de huid en onderhuidse weefsels begint langzaam en vrijwel onopgemerkt vanaf het 25ste à 30ste levensjaar.

Met het verstrijken van de jaren verliest de huid haar elasticiteit, wordt droger, dunner en gerimpelder. De onderhuidse weefsels verslappen en gaan doorhangen. Factoren die de veroudering versnellen zijn o.a. blootstelling aan zonlicht en roken. De mate waarin de huid en onderhuidse weefsels verouderen wisselt sterk van persoon tot persoon.

Er kan een correctie gebeuren van de kwaliteit van de huid én een correctie van de gelaatscontour.

Een face-lift is een operatieve behandeling waarbij uitgezakte huidplooien van hals en wangen gecorrigeerd worden. De huid en de onderhuidse weefsels van de wangen en/of hals worden losgemaakt en strak aangetrokken in de richting van de haarlijn boven, vóór en/of achter de oorschelp. In geval van overmatige vetophoping onder de kin kan hier een liposculptuur nodig zijn.

Verzachten of verdwijnen van rimpels

Fillers zijn vloeibare opvulmiddelen die ingespoten worden om tekenen van ouderdom te verminderen.

Door onder een rimpel of plooi een vulmiddel aan te brengen kan de rimpel verzachten of verdwijnen.

Blijvende figuurcorrectie met liposuctie

Liposculptuur is een methode die zich best leent voor verwijdering van beperkte vetophoping bij een nog redelijk strakke huid. De lichaamscontour van bijvoorbeeld buik, heupen of benen kan hiermee gecorrigeerd worden. De figuurcorrectie is blijvend !

Liposculptuur is géén methode om te vermageren. Dit wil zeggen dat het overgewicht als zodanig niet verminderd kan worden door het chirurgisch verwijderen van plaatselijk overtollig vetweefsel. Het enige dat helpt tegen overgewicht is een streng caloriearm dieet dat bovendien lang moet worden volgehouden omdat het opgestapelde vet slechts langzaam wordt afgebroken.

Goede afweging voor neuscorrectie

De chirurg zal zoveel mogelijk trachten rekening te houden met de wensen van de patiënt(e) wat betreft de vorm van de neus. Deze wordt echter ook bepaald wordt door de oorspronkelijke vorm van de neus.

Ook al is de neus helemaal zoals de patiënt(e) wilde, hij of zij zal meestal enige tijd nodig hebben om eraan te wennen.

Iedere mens is anders gevormd en heeft specifieke wensen, aarzel niet om alles met uw chirurg te bespreken.

Zolang u twijfelt of u wél of niet een neuscorrectie wilt, doet U er verstandig aan van de behandeling af te zien.

Oplossing tegen ‘hangende oogleden’ en ‘wallen’

Oogleden zijn zeer gevoelig voor de effecten van zwaartekracht. Huid en vetweefsel hangen door en zakken uit.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat vrij veel mensen zich zorgen maken over de veranderingen aan de oogleden, omdat deze een leefwijze of een leeftijd suggereren, welke niet met de werkelijkheid overeenkomt.

Bij de bovenste oogleden is er bij de meeste patiënten vooral een teveel aan huid. Deze gaat doorhangen, soms tot op de wimpers.

Hierbij moet ook de stand van de wenkbrauwen geëvalueerd worden. Indien die te laag staan zal er na het verwijderen van de overtollige huid van het bovenste ooglid, slechts een beperkt resultaat zijn. Dit kan verbetert worden door de wenkbrauw iets hoger te zetten. Dit kan langs hetzelfde sneetje.

Bij de onderste oogleden ontstaan er ‘wallen’ onder de ogen. Dit wordt door de omgeving nogal eens onjuist beoordeeld, wat aanleiding geeft tot ongewenst commentaar. Het ontstaan van oogwallen is anders dan het doorhangen van de bovenoogleden. Hier is correctie van de onderliggende weefsels nodig.

Operatie slappe buik bij teveel vet en teveel huid

Het slapper worden van de buik is iets dat van nature bij ieder mens in meer of mindere mate kan optreden.

Dit is afhankelijk van een aantal factoren zoals leeftijd, geslacht, lichaamsbouw, lichaamsgewicht en doorgemaakte zwangerschappen (striemen). Als men één of meerdere operaties van de buik heeft doorgemaakt speelt dit ook een rol.

Als er teveel huid en teveel vet is kan dit worden weggenomen. De operatieve correctie van een dikke of slappe buik is géén behandeling om extra gewicht kwijt te raken.

Als een patiënt(e) duidelijk te zwaar is adviseren we eerst om een goede vermageringskuur te volgen. Er kan dan een betere correctie worden uitgevoerd. De kans op wondcomplicaties verkleint dan ook.

Het goed volbrengen van een vermageringskuur vergt van de patiënt(e) veel doorzettingsvermogen. Het is echter ook om algemene gezondheidsredenen zeker de moeite waard.

Wenkbrauwlift langs de ooglidcorrectie

Het ouder worden van het bovenste gedeelte van het gezicht gaat vaak gepaard met hangende wenkbrauwen.

Wanneer dit gebeurt, hoopt overdadig weefsel van het bovenooglid zich in de plooien boven het ooglid op, waardoor een vermoeid en uitgeblust effect ontstaat.

Een “blepharoplastiek” verwijdert overtollig weefsel, maar verzakte wenkbrauwen worden daarbij niet gecorrigeerd.

De TransBleph procedure kan een blepharoplastiek combineren met een wenkbrauwlift voor een completere bovenooglidcorrectie – ongewenst weefsel wordt verwijderd en de hoogte van de wenkbrauw wordt hersteld, waardoor een jonger, ontspannen en verfrissend uiterlijk ontstaat.

Verwijder loshangende huid met een armlift

Een armlift is een esthetische chirurgische ingreep die loshangende huid en overmatig vetweefsel ter hoogte van de bovenarm corrigeert.

Er zijn verschillende methodes om dit probleem aan te pakken, elk met zijn specifieke voor- en nadelen.

Daarom wordt u wederom goed geïnformeerd door ons team en gaan we samen met u op zoek naar de meest geschikte oplossing voor uw specifieke situatie en volgens uw wensen en verlangens.

Het doorhangen van de huid en overmatig ontwikkelen van vetweefsel (in dit geval ter hoogte van de bovenarm) komt vaak voor na overmatig gewichtsverlies op korte tijd of na een ingreep zoals een maagverkleining of het plaatsen van een maagring. In dat geval kan men een chirurgische armlift overwegen.

STRAKKERE HUID AAN DE BOVENBENEN

Een dijlift wordt uitgevoerd om verslapping van de huid aan de binnenkant van de bovenbenen tegen te gaan.

Deze ingreep heeft als doel uw figuur rond de dijen te corrigeren door de huid van de bovenbenen te liften. Bijgevolg wordt de huid aan de binnenzijde van de benen opnieuw strakker.

Als u last heeft van huidverslapping ter hoogte van de binnenkant van de bovenbenen, kan u baat hebben bij een dijlift.

Vaak treden dergelijke problemen op na overmatig gewichtsverlies op korte tijd of bij het ouder worden. Het komt ook wel eens voor wanneer u vroeger een klassieke liposuctie heeft ondergaan.

Een dijlift kan de perfecte oplossing zijn wanneer uw huidverslapping u fysieke hinder bezorgt (zoals frictie tussen de dijen) maar wordt vooral uitgevoerd om esthetische redenen.

 

Jonge uitstraling door halslift

Bij een halslift worden de huid in de hals en eventueel onderliggende structuren gelift. Hierbij wordt een kleinere snede geplaatst (enkel achter het oor).

Dit verbetert de kaaklijn een beetje, maar heeft geen effect op de rest van het gezicht. Als de huid bij de hals erg slap is dan kan de arts een incisie (snede) maken bij de kin en ook de onderhuidse weefsels, zoals spieren, opnieuw vastzetten.

Sommige mensen krijgen door ouderdom, afvallen of overgewicht een slappere hals wanneer de huid erg slap is. Als je je hier aan stoort, dan kun je een halslift laten uitvoeren. Je hals wordt zo weer strakker, waardoor je er jonger en frisser uit ziet.

Er zijn diverse mogelijkheden om de hals strakker te maken.

Vaak wordt gekozen voor een facelift waarbij de hals én het gezicht worden gelift. Wie zijn wangen niet wil liften kan beter kiezen voor de ‘klassieke’ halslift. Als vet het probleem is, dan kan ook gekozen worden voor liposuctie.

 

Operatieve verwijdering van manborst

Dit kan een gevolg zijn van hormonale veranderingen (bv. in de pubertijd, op middelbare leeftijd) en/of vetophoping (bv. bij overgewicht).

Ook een verstoring van de hormonale balans door het gebruik van bepaalde medicijnen of bepaalde aandoeningen of ziekten kunnen de oorzaak zijn van borstvorming bij mannen. Tenslotte zijn ook overmatige alcohol- en drugsgebruik een veel voorkomende oorzaak.

Meestal treedt gynaecomastie op aan beide kanten van de borst maar het kan ook ongelijkmatig voorkomen, aan de rechter- of linkerzijde.

Gezonde en egale huidverjonging

Een peeling is het gecontroleerd verwijderen van de bovenste huidlagen en daardoor stimulerend van de onderliggende huid. Hierdoor ontstaat een verjongend en egaliserend effect.

Een peeling verjongt de huid en er groeit een nieuwe, gezonde en egalere huid op de behandelde plaatsen.

Een peeling van het gezicht geeft een sterk verfrissend effect. Diepe rimpels verdwijnen echter niet. Daarvoor is een andere behandeling nodig,

Er zijn verschillende soorten peelings waaronder Fenol, TCA, Glycol (fruitzuur, AH).

Opnieuw jeugdigheid in je gezicht

Een ‘liquid facelift’ of vloeibare facelift is een niet-operatieve behandeling, waarmee we het volume en de jeugdigheid in uw gezicht weer terug brengen.

Deze unieke injectiebehandeling gaat uit van een benadering van het hele gezicht en focust niet enkel op een paar details. Ze richt zich op het totaalbeeld van het hele gezicht.

Meer dan het oppervlakkig vullen van lijntjes en rimpels wordt op basis van medische en anatomische kennis en ervaring gestreefd naar een complete esthetische harmonie van het gelaat.

Wanneer wordt er geopereerd?

Aangezien het kraakbeen van het oor reeds vroeg vrijwel volgroeid is kan de operatie al op 5 à 6 jarige leeftijd plaats vinden, meestal vóór het eerste leerjaar.

Het kan ook op oudere leeftijd, een bovengrens is er niet. De periode van de puberteit is echter niet aangewezen omdat er dan een verhoogde kans is op het vormen van overmatig littekenweefsel.

De Operatie

De operatie bestaat uit het herstellen van de vorm van het kraakbeen van de oorschelp.

Kraakbeen is een weerbarstig soort weefsel. Een blijvend goed resultaat kan daarom enkel bereikt worden indien het kraakbeen voldoende wordt losgemaakt en opnieuw gemodelleerd.

Deze ingreep kan bij grotere kinderen en volwassenen goed onder plaatselijke verdoving worden uitgevoerd.

Bij kleinere kinderen gebeurt dit best onder algemene narcose in het ziekenhuis. Zij mogen ongeveer 4 uur na de ingreep naar huis.

Het litteken zit aan de achterzijde van de oorschelp en valt dus niet op. Na de operatie wordt een hoofdverband aangelegd dat ongeveer een week moet blijven zitten. Tijdens de eerste 4 weken na de operatie moet men ‘s nachts nog een verband of breed haarlint dragen.

Pijn en complicaties

De napijn valt meestal mee, zo nodig helpt een eenvoudige pijnstiller voldoende.

Het komt soms voor dat de oorschelpen enkele weken lichtjes rood of gezwollen en gevoelig blijven. Geleidelijk aan verdwijnt dit.

Ontstekingen en nabloedingen zijn zeer zeldzame complicaties.