standard-title Armlift

Armlift

Verwijder loshangende huid met een armlift

Een armlift is een esthetische chirurgische ingreep die loshangende huid en overmatig vetweefsel ter hoogte van de bovenarm corrigeert.

Er zijn verschillende methodes om dit probleem aan te pakken, elk met zijn specifieke voor- en nadelen.

Daarom wordt u wederom goed geïnformeerd door ons team en gaan we samen met u op zoek naar de meest geschikte oplossing voor uw specifieke situatie en volgens uw wensen en verlangens.

Het doorhangen van de huid en overmatig ontwikkelen van vetweefsel (in dit geval ter hoogte van de bovenarm) komt vaak voor na overmatig gewichtsverlies op korte tijd of na een ingreep zoals een maagverkleining of het plaatsen van een maagring. In dat geval kan men een chirurgische armlift overwegen.

Operatie

Een armlift is een ingreep die in de kliniek onder algemene of plaatselijke verdoving wordt uitgevoerd. Bij een armlift wordt een insnede gemaakt vertrekkend van de oksel over de binnenkant van de bovenarm en tot aan de elleboog.

Doorgaans hebben patiënten weinig last van het chirurgisch laten verwijderen van overtollig vetweefsel en overbodige huid. De pijn achteraf is meestal draaglijk of goed te behandelen met pijnstillers.

De hechting van de insnede gebeurt grotendeels onderhuids en de hechtingen kunnen na een drietal weken worden verwijderd. De eerste dagen na de ingreep kunnen de littekens een trekkend gevoel geven en kunnen de armen wat gezwollen zijn door wondvocht en bloeduitstortingen.

Een zestal weken na de ingreep kan u al weer intensief sporten. Tenslotte krijgt u ook tips en advies en de juiste producten mee voor een optimale wondverzorging voor een best mogelijke genezing van de littekens.

Littekens

Deze ingreep kan littekens veroorzaken aan de binnenkant van de bovenarm. Hoe opvallend die zijn, hangt af van uw huidtype.

Opvallende littekens zijn niet altijd goed te camoufleren. Daarom worden de voor- en nadelen en de mate waarin u lijdt aan huidoverschot en vetopstapeling vooraf goed gewikt en gewogen en wordt grondig besproken of de ingreep voor u een goede keuze is.

Liposuctie als mogelijkheid

Voor jonge mensen met nog een elastische huid is er een goed alternatief voor het verwijderen van vetophoping in de bovenarmen: liposculptuur.

Deze techniek zorgt er ook voor dat overtollig vet wordt weggehaald, alleen kan men er bij een jonge, elastische huid op rekenen dat die zich spontaan aanpast aan het nieuwe armvolume.

Liposculptuur kan onder plaatselijke verdoving worden uitgevoerd.