standard-title Dijlift

Dijlift

STRAKKERE HUID AAN DE BOVENBENEN

Een dijlift wordt uitgevoerd om verslapping van de huid aan de binnenkant van de bovenbenen tegen te gaan.

Deze ingreep heeft als doel uw figuur rond de dijen te corrigeren door de huid van de bovenbenen te liften. Bijgevolg wordt de huid aan de binnenzijde van de benen opnieuw strakker.

Als u last heeft van huidverslapping ter hoogte van de binnenkant van de bovenbenen, kan u baat hebben bij een dijlift.

Vaak treden dergelijke problemen op na overmatig gewichtsverlies op korte tijd of bij het ouder worden. Het komt ook wel eens voor wanneer u vroeger een klassieke liposuctie heeft ondergaan.

Een dijlift kan de perfecte oplossing zijn wanneer uw huidverslapping u fysieke hinder bezorgt (zoals frictie tussen de dijen) maar wordt vooral uitgevoerd om esthetische redenen.

 

Operatie

Een dijlift wordt uitgevoerd onder narcose. Tijdens de operatie wordt overtollig huid- en vetweefsel aan de binnenkant van de dijen verwijderd en vervolgens wordt de huid weer aangespannen.

Meestal wordt ervoor gezorgd dat de huidinsnede ter hoogte van de liesplooi loopt over de binnenzijde van het been tot op de bilnaad. Om de huid beter te kunnen liften wordt vaak tegelijkertijd een liposuctie uitgevoerd ter hoogte van de binnenzijde van het bovenbeen

Complicaties

Op het einde van de ingreep wordt ter hoogte van elk been een dun buisje geplaatst om eventueel gestold bloed te verwijderen. Dit wordt al na een dag verwijderd.

Meestal wordt verwacht dat u een nachtje in het ziekenhuis blijft voor opvolging. De eerste dagen na de ingreep is het mogelijk dat u moeite ondervindt om te zitten of naar het toilet te gaan, door de naad ter hoogte van de bilnaad.

De napijn valt over het algemeen nogal mee en valt gemakkelijk te onderdrukken met pijnstillers. Na een tweetal dagen kan u al zonder problemen douchen en na een tiental dagen kunnen de hechtingen worden verwijderd, afhankelijk van het verloop van het hechtingsproces. Na een tweetal weken zijn de wonden meestal geheeld.

Littekens

De gevolgen van de operaties hangen af van de flexibiliteit en kwaliteit van uw huid. In een aantal gevallen komt u er vanaf met een litteken in de liesplooi maar bij een uitgebreide dijlift wordt de huid zowel in horizontale als verticale richting opgespannen en is ook een litteken zichtbaar aan de binnenkant van de dij. De lengte van dat litteken is afhankelijk van de ingreep.

Plastisch chirurg Dr. Hilde Vansteenland volgt uw genezingsproces strak op zodat zij snel kan handelen bij eventuele ongemakken of onverwachte complicaties zoals infecties, bloeduitstortingen of slechte wondgenezing.

Haar jarenlange ervaring stelt haar in staat om bij elke verwikkeling op de gepaste manier te reageren en de juiste behandeling voor te schrijven.