standard-title Fillers

Fillers

Verzachten of verdwijnen van rimpels

Fillers zijn vloeibare opvulmiddelen die ingespoten worden om tekenen van ouderdom te verminderen.

Door onder een rimpel of plooi een vulmiddel aan te brengen kan de rimpel verzachten of verdwijnen.

Toediening

De behandeling gebeurt in de consultatieruimte. Indien nodig krijgt u plaatselijke verdoving. Deze verdoving kan bestaan uit het aanbrengen van een crème of een injectie.

Met een fijne naald wordt de filler onder de huid aangebracht. Voor de patiënt voelt dit aan als een spuitje. Het effect is onmiddellijk zichtbaar.

Voor een natuurlijk en optimaal resultaat kan het zijn dat er meerdere behandelingen nodig zijn. Deze worden ingepland met enkele weken tussen. Overvulling is zeer onnatuurlijk en moet vermeden worden.

Effect

Fillers werken in op het niveau van volumeverlies. Zij worden gebruikt voor rimpels, plooien, volumeherstel.

Het optimale resultaat blijft bijna een jaar zichtbaar, maar het verouderingsproces zet zich voort en de filler verdwijnt stilaan.

Na de behandeling is er tijdelijk wat zwelling en soms een blauwe plek. Deze verdwijnen snel.

Opvulmiddel Hyaluronzuur

Hyaluronzuur is een bestanddeel dat van nature in de huid aanwezig is. Deze molecule heeft de eigenschap om een grote hoeveelheid water te kunnen vasthouden. Men heeft deze molecule scheikundig nagemaakt en tot een gel verwerkt.

Deze gel bestaat in verschillende diktes, zodat men een keuze heeft naargelang de te behandelen rimpel. Na het inbrengen van de gel zal deze geleidelijk uit elkaar vallen tot hij volledig verdwenen is. Het is een vulmiddel met tijdelijk effect.

De duur van het effect is afhankelijk van de dikte van de gel, de hoeveelheid die wordt ingespoten, de plaats en diepte van de injectie en het soort hyaluronzuur dat gebruikt wordt.

Er zijn zeer veel verschillende merken die elk een uitgebreid gamma aan fillers van verschillende dikte hebben, nl “dunne” gel voor oppervlakkiger fijne lijntjes tot “dikke” gel voor volume in de diepte.

Opvulmiddel Radiesse®

Radiesse is een injecteerbare filler die is gemaakt van calcium hydroxylapatietdeeltjes (CaHA) in een gel van water en glycerine (natrium carboxymethylcellulose).

Deze filler heeft een dubbel effect: na verloop van tijd breekt de filler af en begint de aanmaak van collageen. Dit collageen zorgt ervoor dat de correctie langer zichtbaar blijft.

De resultaten houden lange tijd aan, maar zijn niet permanent. De filler wordt op natuurlijke wijze afgebroken en verwijderd.