standard-title Liquid Facelift

Liquid Facelift

Opnieuw jeugdigheid in je gezicht

Een ‘liquid facelift’ of vloeibare facelift is een niet-operatieve behandeling, waarmee we het volume en de jeugdigheid in uw gezicht weer terug brengen.

Deze unieke injectiebehandeling gaat uit van een benadering van het hele gezicht en focust niet enkel op een paar details. Ze richt zich op het totaalbeeld van het hele gezicht.

Meer dan het oppervlakkig vullen van lijntjes en rimpels wordt op basis van medische en anatomische kennis en ervaring gestreefd naar een complete esthetische harmonie van het gelaat.

Wanneer kiest u voor een Liquid Facelift?

Huidveroudering zorgt op termijn voor een dunne en verslapte huid maar door de ouderdom gaan ook de botten van het gezicht wat krimpen en gaat het onderhuidse vet- en spierweefsel uitzakken. Daardoor gaat de huid minder strak zitten en krijgt u rimpels, holle wangen, een uitgezakte huid en een ongelijkmatige kaaklijn.

Wanneer de contouren en verhoudingen in uw gezicht uit balans geraken, verliest u uw jeugdige uiterlijk. Als u die algehele balans wil terugbrengen aan uw gelaat, heeft u zeker baat bij een liquid facelift.

De liquid facelift is doeltreffend bij zowel mannen als vrouwen van alle leeftijden en ook uiterst geschikt als preventieve behandeling tegen gezichtsveroudering. Indien het verouderingsproces al in werking is getreden, wordt de veroudering ook hersteld.

Voorbereiding behandeling

Tijdens een voorbereidend gesprek wordt het gezicht geanalyseerd, wordt plaatselijke weefselverzakking en volumeverlies opgespoord en worden de verschillende mogelijkheden besproken.

Indien uw gezichtsveroudering al in een vergevorderd stadium is, kan plastisch chirurg Dr. Vansteenland aanraden om voor een operatieve facelift te kiezen of een combinatie van ingrepen of behandelingen van het gelaat.

Bespreek ook altijd voorgaande behandelingen met uw plastisch chirurg. Indien u bijvoorbeeld vooraf al met een definitieve vuller bent behandeld in het gelaat, kan de behandeling worden afgeraden.

Aanpak behandeling

De liquid facelift is een gerichte behandeling die een aantal innovatieve opvultechnieken met de juiste producten combineert en die onder plaatselijke verdoving wordt uitgevoerd.

De behandeling bestaat uit verschillende elementen die als doel hebben uw gezicht weer een harmonieuze uitstraling te geven, zonder dat u uw uiterlijke eigenheid verliest. U wordt een opgeknapte, jongere versie van uzelf.

Een aantal elementen van de behandeling zijn bijvoorbeeld: het ontspannen van de gezichtsspieren waardoor u een ontspannen uitdrukking krijgt; het verwijderen van schaduwen, oneffenheden en deukjes om de contouren en vloeiende lijnen in het gezicht weer te herstellen; het opvullen van rimpels en lijnen om u een positieve uitstraling te geven en het revitaliseren van de huid, waardoor die er minder dof en verouderd uit gaat zien.

Resultaten

De liquid facelift geeft doorgaans meteen zichtbare en natuurlijke resultaten. Uw gezicht is niet onnatuurlijk strakgetrokken maar u heeft een positieve, sympathieke uitstraling met jeugdige rondingen.

Zo gaat u na de behandeling gelukkig naar huis met de best mogelijke versie van uzelf. Uw oorspronkelijke jonge gelaatsvorm is terug hersteld.

Normaal gezien ondervindt u geen pijn na de behandeling aangezien de fillers vermengd worden met een plaatselijke verdovingsvloeistof. Het is wel verstandig om de eerste drie dagen na de behandeling niet intensief te sporten of zonnebaden en geen sauna of solarium te bezoeken.

Omdat bij een liquid facelift vaak ook onder meer met fillers wordt gewerkt, is het veilig om te rekenen op een jaarlijkse (na 6 tot 12 maanden) kortere bijwerking van de behandeling.

De effecten blijven ongeveer één tot anderhalf jaar zichtbaar.