standard-title Peeling

Peeling

Gezonde en egale huidverjonging

Een peeling is het gecontroleerd verwijderen van de bovenste huidlagen en daardoor stimulerend van de onderliggende huid. Hierdoor ontstaat een verjongend en egaliserend effect.

Een peeling verjongt de huid en er groeit een nieuwe, gezonde en egalere huid op de behandelde plaatsen.

Een peeling van het gezicht geeft een sterk verfrissend effect. Diepe rimpels verdwijnen echter niet. Daarvoor is een andere behandeling nodig,

Er zijn verschillende soorten peelings waaronder Fenol, TCA, Glycol (fruitzuur, AH).

Aanpak

Na een grondige huidanalyse wordt uw huidtype bepaald en zodoende bekeken welke peeling bij u past. Peelings worden gecombineerd met cosmetica op uw maat om blijvend effect te creëren.

We onderscheiden 4 niveau’s van peeling: progressief van oppervlakkig naar dieper. De standaardbehandeling voor een doffe huid, fijne rimpels, littekens, pigmentvlekken en sommige littekens. Omdat ook de weefsels vernieuwen, zal u eveneens van een strakkere huid genieten.

Na de behandeling

Na de behandeling kunt u meteen naar huis. Het kan zijn dat uw huid na de behandeling wat branderig aanvoelt. Dit is eenvoudig te verhelpen door uw huid te koelen met een natte doek.

Na 24 uur is het branderige gevoel bijna altijd verdwenen en begint de huid droog en strak aan te voelen. Uw huid zal rood en enigszins gezwollen zijn.

Een peeling is de eerste twee minuten pijnlijk, maar daarna niet meer. Een of twee dagen na de behandeling wordt de huid meestal wat donker en begint te vervellen. Uw huid wordt dan droog en voelt strak aan. Het is belangrijk dat u de huid dan insmeert met de zalf die u van plastisch chirurg Dr Hilde Vansteenland heeft meegekregen.

Nadat de huid volledig is verveld, voelt zij weer normaal aan. Zeker in de eerste dagen na de ingreep bent u niet toonbaar. De meeste mensen gaan na vijf tot zeven dagen weer aan het werk. De huid kan dan nog roze zijn en moet goed beschermd worden tegen zonlicht.

Na ongeveer een maand is alles weer normaal en kan eventueel een vervolgbehandeling plaatsvinden. Voor een optimaal effect moet de behandeling soms een of twee keer herhaald worden.

Complicaties

Hoe dieper de peeling, hoe groter het effect maar hoe meer kans op complicaties. Daarom kan u best een medium diepe peeling combineren met actieve crèmes.

Een peeling kan geen diepe littekens, zichtbare bloedvaatjes of couperose laten verdwijnen. Peelings en crèmes met actieve bestanddelen werken in op niveau van de huid: stevigheid en elasticiteit.

Na een peeling kan de huid tijdelijk verkleuren of ontkleuren. In sommige gevallen kunnen de verkleuringen zelfs permanent zijn. Ook kan de huid langdurig rood zijn.

Een zeldzaam risico is een allergische reactie op de gebruikte voorbereidingscrème of één van de crèmes die tijdens de nazorg worden gebruikt.

Na de behandeling mag u de huid zes weken niet blootstellen aan de zon. Wij raden u aan voortaan een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor te gebruiken.