standard-title Wenkbrauwlift

Wenkbrauwlift

Wenkbrauwlift langs de ooglidcorrectie

Het ouder worden van het bovenste gedeelte van het gezicht gaat vaak gepaard met hangende wenkbrauwen.

Wanneer dit gebeurt, hoopt overdadig weefsel van het bovenooglid zich in de plooien boven het ooglid op, waardoor een vermoeid en uitgeblust effect ontstaat.

Een “blepharoplastiek” verwijdert overtollig weefsel, maar verzakte wenkbrauwen worden daarbij niet gecorrigeerd.

De TransBleph procedure kan een blepharoplastiek combineren met een wenkbrauwlift voor een completere bovenooglidcorrectie – ongewenst weefsel wordt verwijderd en de hoogte van de wenkbrauw wordt hersteld, waardoor een jonger, ontspannen en verfrissend uiterlijk ontstaat.

Operatie

Als u een bovenooglidoperatie ondergaat en u wilt de frisse oogopslag van een wenkbrauwlift zonder een tweede serie van incisies, dan kan een TransBleph procedure voor u geschikt zijn.

Om een idee van het mogelijke resultaat te krijgen, kunt u een simpele test bij uzelf uitvoeren. Plaats uw vingertoppen boven uw wenkbrauwen op ongeveer 1/3 vanaf de buitenkant gerekend. Duw de huid lichtjes (+/- 0.5 cm) omhoog. Dit geeft u een goede indicatie van wat de procedure voor uw uiterlijk kan betekenen.

Wat kan ik verwachten na de operatie?

Direct na de operatie kunt u een tijdelijke zwelling en bloeduitstortingen waarnemen rond de ogen die doorgaans na enkele weken volledig verdwenen zijn. Mogelijks hebt u een lichte pijnstiller nodig.

Wat zijn de chirurgische risico’s?

Hoewel problemen zelden voorkomen en meestal niet ernstig zijn, is het verstandig de mogelijke complicaties met uw arts te bespreken.

Denk eraan dat u zelf kunt bijdragen aan het minimaliseren van de risico’s door het advies en de instructies op te volgen die u ontvangt van uw specialist, zowel voor als na de operatie.